Hobby’s

Alles met hart voor jouw bedrijf

In mijn vrije tijd doe ik aan cosplay. 

Van Sharita tot Mad Hatter in Alice in Wonderland

      

Cosplay is een rollenspel waarbij je buiten het podium je verkleed als een personage en je zo gedraagt als dat personage op bijvoorbeeld conventies. Als beginnende cosplayer moest ik voor mezelf iets bedenken die ik leuk vind om na te doen. Aangezien ik mega fan ben van Disney kwam ik al snel uit bij de Mad Hatter uit Alice in Wonderland. Bij een aantal verkleedwinkels langs te zijn geweest, kwam ik op mijn perfecte outfit. Ja ik weet het. Als echte cosplayer maak je je outfit zelf, maar dat was voor mij nog iets te hoog gegrepen.

         

Toen ik mijn pakje had, was het tijd voor de make-up. En hoe handig is youtube als je een tutorial wil van de mad hatter make up. Ik dus zoeken naar de juiste filmpjes en vond er eentje die mij aansprak.

Eigenlijk meerdere, want ik geef mijn eigen interpretatie aan de cosplay. Ik nam van alles een beetje en begon mijn make-up te kopen. Van witte schmink tot oranje gel voor in mijn wenkbrauwen. Ik had het allemaal. De eerste paar keer had ik geen goede make-up, waardoor het resultaat minder was.

Helaas ben ik geen visagiste en rommelde ik dus ook maar wat aan. Na een paar keer oefenen ging het beter. En begon ik het plezier te vinden in cosplay. Ik kreeg wat tips en tricks op Facebook waar ik gelijk mee aan de slag ging.

De make-up werd steeds beter. Natuurlijk wilde ik ook iets met mijn haar doen. Ik heb het geprobeerd te verven met een oranje hairspray. Helaas dekte dit niet helemaal en heb ik er toch voor gekozen om een pruik te nemen. Wel wat roder dan de versie van Johnny Depp uit Alice in Wonderland, maar ik vond het prima. En wat mij geleerd is, is dat jezelf tevreden moet zijn met hoe het eruit ziet, ongeacht wat anderen vinden.

Tijd voor de volgende stap. Ik wilde ook iets zelf maken. Ook al heb ik mijn outfit uit de winkel ik wilde iets van een accessoire zelf maken. Dus waarom niet de hoed. Ook hier ging ik weer te rade bij youtube. Er staan allemaal leuke tutorials op youtube over het maken van een hoed van de Mad Hatter. Na een aantal filmpjes te hebben bekeken, kwam ik uit bij twee filmpjes waar ik wat mee kon. Ik ben gelijk naar verschillende winkels gegaan om te kopen wat ik nodig had voor een hoed. Het leukste was de stof uitzoeken. Ik wist dat ik het moest doen zonder naaimachine, want ik heb er geen één. En ook al had ik er één dan wist ik niet wat ik ermee moest doen. Dus naald, garen, knopen, papier, karton en nog meer gekocht zodat ik kon beginnen.

De hoed was een frustrerend project, maar het eindresultaat mag er wezen. Ik zeg het je, als je geduld hebt en goed overweg kunt met lijm, dan raad ik het je aan om zelf een hoed te maken. Maar bij mij was het één en al drama. Natuurlijk was ik blij met het eindresultaat, maar oh wat zou ik graag willen dat ik iets meer geduld had. Dat zou het allemaal een stukje makkelijker maken. Toch is het resultaat goed genoeg om te dragen op conventies. Dus ben ik tevreden. Volgende week heb ik mijn fotoshoot met alles er op en eraan. Dat wordt lachuch! En dan ben ik omgetoverd van Sharita tot de Mad Hatter uit Alice in Wonderland. What’s the hatter with me?!