Talentenbeurs workshop Ontdek je Waarde

Alles met hart voor jouw bedrijf

Talentenbeurs workshop Ontdek je Waarde

De Talentenbeurs is op 20 december. Voorafgaand zijn er verschillende workshops en ik mocht meedoen aan “Ontdek je waarde”. De naam zegt het al, hier leer je je eigen talenten en waarde ontdekken. Heel handig voor als je gaat solliciteren. Een tikkeltje onzeker stapte ik de zaal binnen, maar werd gelijk warm onthaald door Floris Koot de trainer. Met de eerste oefening werd het ijs gebroken. In een kring, twee aan twee, gekke bekken trekken en proberen niet te lachen. Driemaal raden dat ging niet goed. Na 1 minuut had iedereen lol. Na deze oefening was het tijd voor serieuze zaken.

Floris vertelde vol overgave dat hij een echte “hosselaar” was. Iemand die verschillende functies uitoefende binnen het bedrijfsleven. Van acteur tot coach, hij deed van alles en nog wat. Ik identificeerde me gelijk met hem. Als freelancer ben ik ook een manusje van alles. Na zijn introductie kwam het voorstelrondje. Iedereen kwam aan de beurt en het verbaasde me hoeveel sterke persoonlijkheden er onder de deelnemers waren. Deelnemers die zich uit een burn-out hadden gevochten, maar ook deelnemers die als vrijwilliger met terminale mensen werkten. Prachtige personen en iedereen zat er met één doel zijn of haar talenten ontdekken.

Voordat we verder gingen hamerde Floris erop dat er fouten gemaakt mochten worden. En dat is voor iemand zoals mij, een perfectionist, een verademing. Eindelijk een paar uur niet perfect hoeven zijn, maar gewoon je zelf. We gingen verder met de volgende opdracht, vertellen wat jou enthousiast maakt. Nou, dat wist ik wel. Met een glimlach op mijn gezicht begon ik met schrijven. Filmpjes maken, schrijven, werken… en nog veel meer. Met kinderlijk enthousiasme vertelde ik mijn punten aan de persoon naast mij.

Maar toen kwam de confrontatie. Een opdracht waarbij je een antwoord moest bedenken op de vraag: “ wat breng ik in de wereld ?” Ik sloeg even helemaal dicht. Wat bracht ik in de wereld? Liefde, geluk, vriendschap? Na lang nadenken kwam ik tot de conclusie dat deze vraag nog iets te vroeg was om te beantwoorden, maar Floris stelde mij gerust. Hij zei dat ik er thuis verder over na mocht denken. Ik liet het los en besefte mij dat het niet perfect hoefde.

Emoties, een rollercoaster aan emoties. Dat is hoe ik deze intense workshop omschrijf. Van blijdschap tot boosheid, ik heb het allemaal ervaren. Een ware zoektocht naar jezelf. Een waardevolle les die ik heb geleerd is je zwaktes omzetten in kracht. Bijvoorbeeld als je twijfelt, dan is dit niet verkeerd. Nee, dan overdenk je de opties en ben je niet impulsief. Wees niet te streng voor jezelf en hecht niet te veel waarde aan wat anderen van je denken. Herken je talenten en wees assertief.

Vol zelfvertrouwen sloot ik deze dag af en de vraag: “wat breng ik in de wereld?” Nou ja, voor nu een leuk artikel. 

 

In opdracht geschreven voor Combiwel ter promotie van de Talentenbeurs.

 

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen